Saturday, August 13, 2011

NafSU BulAN PuaSE ^-^

Bazar Ramadhan??
sure2 la hanya ade time bulan ramadhan kan..
bulan ramadhan pula hanya sebulan dalam setahun..
rasanya tidak salah kita mengambil kesempatan ini untuk menikmati,membeli dan
 membazir di bazar ramadhan ok!!

adakah anda mau tau??
semalam saya hanya makan RM2.50 sahaja untuk berbuka puasa..
RM2.50 boleh makan kari ayam,sayur campur,nasi yang melambak,air sirap sweet sour dan telur sebijik.HAHA.,hebat kan? itupon sebab masak kat rumah ye..

dan adakah anda mau tau juga berapa saya berbelanja 
utk berbuka tadi??RM 7.50 woii!!
berganda ganda dengan harga semalam, RM7.50 boleh wat makan untuk 3 hari wehh,
 nape la aku membzir sampai macam tu kan?
ni semua sebab aku masak kat bazar ni, dah la cume dapat nasi kerabu 1,ayam goreng 1,pungkuk ayam selidi,ngan air cendol tak manis tu..
masak kat rumah lagi bagus.

cakap pulak pasal makan, aku memg lemah sikit, aku memang pantang nampak makanan yang ade lebih2 ni,semua aku buang dalam perut aku,*xnak membazir.
lagi satu,sejak bulan puase ni makin bertambah pulak selera makan aku. dalam hati,risau plak baju kebaya yang mak aku beli 3bulan sebelum raya tu xmuat,,
tapi bukan maen mak aku sedapkan hati,dia cakap,xpe2,bulan puase nanti aty kurus la sikit,
a'ah..yela mak~~mak tak tau,kite kat sini sahur pon makan nasi bertambah-tambah, lagi kan buka..
ish2,,jangan lah aku jadi macam ni..

nak zip suar pon xboleh wehh!


arghhhh!!!xnak xnak, aku xnak jadi macam tu la!!
aku nak jadi macam ni haaa...
tedenngggg!!!
*btw,kalau aku yang pakai kebaya pink ni,fulamak,,sure sure vanidah imran menangis tengok aku..HAHA

mesti korang x sabar nak tengok vanida nangis kan??
sabar ok,sekejap je lagi,huhuhuhu..

so,kat sini aku nak gitau la,kite kalau nak membeli kat bazar ramadhan tu,fikir dua tiga empat lima enam tujuh kali sebelum beli makanan tu, ingatlah balik kita nak makan ke semua tu,muat ke perut kita nak terima makanan lagi lepas kenyang nanti..renung2kanlah,,ok!


*tadi aku google baju kebaya,tetibe kuar baju ni,sumpah aku suka gila gaun ni,nak pakai time raya nanti bole tak agak-agaknya??erkk..jangan nak berangan ye zaty

6 comments:

  1. hahahahaha...sekali sekala berbelanje..:)))
    pas raye diet nohhhhh....

    ReplyDelete
  2. okeh mak..balik raye nanti,,kite kurus mcm kamoo nohhh

    ReplyDelete
  3. ape yang seksi nye??hehhe..tu brangan jek..huhhuu

    ReplyDelete
  4. hhaha..ko xleh..cekeding sangat..heheheh

    ReplyDelete